Moderne markedsføring: Grownth Hacking

En ny strategi, Grownth Hacking:

I det moderne næringslivet som vi i dag kjenner til er det mange begreper som blir brukt, fancy ord og uttrykk som har kommet etter mange år med erfaring i bransjen. Organisasjoner og gründere har med årene finpusset hvordan man skal gå frem for å oppnå de resultatene man ønsker. Utfordringer som vekst, kultur, markedsføring, salg og utvikling har fått mange løsninger. I dette havet av begreper og metoder finner vi blant annet Grownth Hacking. En metode som baserer seg på å tørre å eksperimentere med markedet, ta sjanser og bruke viktig data til å “hacke” fremgangen.

Grownth hacking er en erstatter for den gode gamle markedsføringen. Forskjellen mellom disse er at man gjennom markedsføring for eksempel ønsker å få kunder til å besøke en nettbutikk slik at de blir introdusert for butikken og produktene den tilbyr. Med Grownth hacking ønsker man å følge hele kundereisen fra når kunden besøker nettsiden og frem til kunden har gjort et kjøp og muligheten til å samle flere kunder gjennom denne eksisterende kunden. Kort sagt, hvordan opplevde denne kunden vår nettbutikk, og hvilke konsekvenser (positive og negative) får dette for vår vekst.

Her er noen eksempler for å sette denne kundereisen i et bedre perspektiv (nettbutikk):

  1. Oppmerksomhet: Få folk til å besøke nettsiden og se på produktet man tilbyr.
  2. Rekruttering: Få kundene til å registrere seg i kundebrev eller gjennomføre andre handlinger på nettbutikken.
  3. Motiver: Gi kunden en over middels god opplevelse, kunden er imponert/overbevist og ønsker å handle.
  4. Bevaring: Forrige punktet traff godt og kunden ønsker å komme tilbake og handle mer ved en senere anledning.
  5. Salg: Alt av salg og inntekt fra kundene som bruker siden.
  6. Anbefaling: Kundene anbefaler nettopp denne butikken til venner og bekjente.

I motsetning til vanlig markedsføring vil altså Grownth hacking følge kunden gjennom alle 6 punktene, gjennomføre tester, samle inn data og se hva som funker best.

Hvordan komme i gang?

Grownth hacking har blitt utrolig populært blant oppstartsbedrifter, spesielt etter suksessen til store selskaper som Google, AirBnB og Amazon med nettopp denne strategien. Men hvordan kommer man i gang?

Punktene over gir en enkel oversikt over kundereisen, men for at det skal være en kundereise må kundene eksistere, og for at kundene skal eksistere må du ha et produkt, dette blir på en måte “punkt null”. Det er mange som gjør feil allerede ved valg av produkt. Når man skal finne det rette produktet må man først se på markedet, hva er det folk trenger? Hva er det folk kjøper? og ikke minst hvordan og hvem er konkurransen?

Det er med andre ord viktig å ikke bare tenke på hva man vil selge, men også hva markedet trenger. Når produktet er på plass, kan man begynne med eksperimentering og justering. Innsamling av data burde gjøres helt fra start, denne informasjonen gir deg et mye tydeligere bilde på hva som funker og hva som ikke funker. Med dette i bakhodet er det viktig å spre ordet, få flere til å registrere seg og sørge for at man yter god service og eksperimenterer med de tingene som faktisk er relevant. Er det punkter man sliter mer med er det viktig å fokusere på disse i starten slik at man lettere kan se helheten av kundereisen og forbedre den ytterligere.

Videre fortsetter man å utnytte denne strategien til å optimalisere produkt og tjeneste. Ta vare på resultater fra tidligere eksperimenter og bruk de når noe nytt skal prøves.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *